Arjen van Milgen & Peter Venema

Waterontharders

Waterontharder Groningen, Friesland en Drenthe

Een waterontharder wordt ook wel een waterverzachter, waterontkalker en anti kalk systeem genoemd. Dit apparaat maakt van hard leidingwater, zacht water. Wat betekent dat kalk en magnesium wordt verwijderd, waardoor kalk verleden tijd is. Dit heeft vele voordelen, zoals dat apparatuur langer mee gaat. Overweegt u om een waterontharder te kopen en te plaatsen, maar wilt u hulp bij de installatie of wilt u liever de installatie uitbesteden? Bouwbedrijf De Jongens is de specialist voor de installatie van uw waterontharder!

Voordelen van een waterontharder

De lijst van voordelen van een waterontharder is lang. Ten eerste zorgt een waterontharder voor minder storingen in uw apparatuur. Ook gaat apparatuur langer mee en zal u op langer termijn geld besparen. Ten tweede bespaart u geld, doordat u minder zeep en shampoo hoeft te gebruiken. Ten derde voorkomt de waterontharder kalkaanslag. Dit betekent dat u niet meer hoeft te boenen en langer kunt genieten van uw badkamer. Kalkaanslag in de badkamer is verleden tijd! Ten vierde voorkomt een waterontharder aanslag in de leidingen en verwarmingsapparatuur. Tot slot is zacht water beter voor uw huid. Mocht u last hebben van allergieën of eczeem dan is een waterontharder een goede bijdrage voor een gezonde huid!

Een waterontharder installeren in huis

De installatie van een waterontharder kan in 2 à 3 uur worden voltooid. Tijdens de installatie moet u rekening houden met een aantal factoren. Allereerst moet de juiste ruimte voor de waterontharder worden gekozen. U moet rekening houden met het klimaat van de ruimte, zo mag het niet te warm zijn, maar moet het ook vorstvrij zijn. Zodat bacteriegroei wordt voorkomen. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn om bij de apparatuur te komen.

Ook moet u rekening houden met een rioolaansluiting. Tijdens het regeneratieproces wordt de waterontharder gespoeld met een zoutoplossing. Hiermee wordt kalk en magnesium opgelost. Het zoute water wordt afgevoerd via de rioolaansluiting. Tot slot moet u ook nadenken over de elektrische aansluiting van de apparatuur.

U kunt ervoor kiezen om de waterontharder zelf aan te sluiten. Wanneer u de plaatsing liever uitbesteed, bent u garant van een correcte en juiste plaatsing. Bouwbedrijf De Jongens is gespecialiseerd in de aansluiting van waterontharders. Met onze kennis van riolering en elektrotechniek staan wij garant voor een correcte installatie.

Wat Bouwbedrijf De Jongens voor u kan doen

Waarschijnlijk denkt u dat een waterontharder een dure aanschaf is. Bij Bouwbedrijf De Jongens bieden wij een waterontharder aan voor een zachte prijs, die ook duurzaam is. De apparatuur zal tot 25 jaar mee gaan. Daarnaast is het zuinig in zout- en spoelwaterverbruik. Ook kunt u de dubbele (spoel-) regeneratiemodus, tijd- en dagenspoeling naar eigen wens instellen. Het is geheel digitaal aangestuurd en geschikt voor vochtige ruimten.

De installatie van de waterontharder kunt u overlaten aan ons! Bouwbedrijf De Jongens zal dit vakkundig installeren, zodat u langdurig en gemakkelijk gebruik kunt maken van de waterontharder. Bent u nieuwsgierig geworden naar de kosten of de installatie hiervan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij vertellen u graag meer.

Bouwbedrijf De Jongens is werkzaam in het noorden van Nederland. Woont u in Groningen, Friesland of Drenthe? Dan helpen wij u graag!