Arjen van Milgen & Peter Venema

Zonneboiler

Zonneboiler Groningen, Friesland & Drenthe

Een zonneboiler is duurzaam en bespaard u geld. De boiler verwarmt water door middel van zonlicht. Een huishouden met een zonneboiler verbruikt minder aardgas en natuurlijk komt hier nauwelijks CO2 vrij. De boiler wordt gebruikt voor:

 • Warm water voor de douch, bad en warm waterkraan.
 • Verwarmen van uw huis.
 • Vaatwasser.
 • Wasmachine.
 • Zwembad.

Voordelen van een zonneboiler

Een zonneboiler heeft veel voordelen, zoals:

 • Geen CO2-uitstoot
 • Kan worden ge├»ntegreerd in bestaande systemen.
 • Hoog rendement, ook nog in de winter.
 • Kostenbesparing.
 • Duurzaam.
 • Laag in verbruik.
 • De zon is natuurlijk gratis!

Een CV ketel met zonneboiler

Zoals al benoemd kunt u een zonneboiler gebruiken in combinatie met een cv ketel. Een zonneboiler verwarmt water en slaat dit op in een voorraadvat. Hiermee kunt u tot 70% besparen. Bouwbedrijf De Jongens helpt u graag met de installatie van een zonneboiler bij uw cv ketel.

Rendement van een zonneboiler

Het rendement van een zonneboiler is hoog. Natuurlijk wilt u ook graag weten hoe snel u de investering in de zonneboiler heeft terugverdiend. U moet uitgaan van 7 jaar, voordat u de zonneboiler heeft terugverdiend. Met de boiler kan u 50 tot 70% besparen op uw energieverbruik. Hierbij moet u wel rekening houden met factoren; zoals uw huidige energieverbruik, gedrag, maar ook hoek van het dak. Wij adviseren u graag hoe u het meeste rendement kunt behalen uit een zonneboiler.

Installatie van een zonneboiler

Voor de installatie van de zonneboiler moet u rekening houden met factoren zoals bijvoorbeeld de grote van uw gezin, uw warmwaterverbruik en locatie van uw woning. Hiermee kunt u bepalen welke zonneboiler het beste bij uw situatie past. Ook tijdens de installatie moet u rekening houden met verschillende factoren zoals het gewicht en de omvang de boiler. Wanneer u een expert inschakelt om uw zonneboiler te installeren, weet u zeker dat het kundig wordt geinstalleerd, maar ook de juiste grote en installatie te pastkomt.

Onderhoud van een zonneboiler

Tegenwoordig worden veel onderhoudsabonnementen verkocht bij zonneboilers en cv ketels. Echter, Bouwbedrijf De Jongens benadrukt dat onderhoud vaak niet nodig is voor deze producten. Gemiddeld gaat een zonneboiler 20 jaar mee en vaak kan u zelf het onderhoud wel uitvoeren. Hierdoor bespaart u extra geld.

Wat bouwbedrijf de Jongens voor u kan doen

Voor de installatie van uw zonneboiler zit u goed bij Bouwbedrijf De Jongens. Wij maken samen u een plan, zodat u een zonneboiler krijgt, die voldoet aan uw verwachtingen en past bij uw situatie. Daarnaast zullen wij de zonneboiler vakkundig plaatsen, zodat u het hoogste rendement zult behalen. Natuurlijk bespreken wij ook met uw de planning, zodat u zo weinig mogelijk overlast heeft. Bent u nieuwsgierig geworden wat wij voor u kunnen betekenen of wilt u graag een offerte? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!